Saç Uzatan Formüller Derleme Yazılarım

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Saç uzatmada kadınlar bir çok yöntem tercih etmektedir ve bunlardan bir tanesi de saçlarınız için besleyici olduğunu da düşündüğünüz şampuanlardır. Bu şampuanlar genelde kükürt barındırmaktadır. ( veya bunların bir formunu ). Bu şampuanlar tabiki de saça zarar vermezler ve saçlarınızı sağlığını korumada etkili olabilirler fakat saç uzatmada etkileri ise aşağıdaki makalede yer almaktadır.

Şampuanların Saç Uzatmaya Etkisi

Saç uzatan şampuanlar oldukça fazla reklamı yapılan bir üründür ve saç uzatan şampuan üreten bir çok marka bu tarz vaatlerde bulunarak ürünlerini satmaya çalışmaktadır. Peki şampuan saç uzatabilir mi işte bu sorunun cevabı için hintyagi.org sitesinden bir alıntı olarak sunacağımız yazıda yer almaktadır. iyi okumalar...


Kaynak :Şampuanla Saç Uzatma




Saç Uzatan Mineraller


Saçları hızlı uzatmak ve saçların uzama fazını arttırmak için sadece doğal yağlar ve vitaminler değil bunların yanında minerallere de ihtiyaç duyulmaktadır. Mineraller sadece saçlarımız için değil tüm vücudumuz için gerekli olmalarının yanı sıra kozmetik bakımda ciddi bir öneme sahiptir. Bu makalede saçı hızlı uzatmak için özellikle hangi mineralleri kullanmamız gerektiği hakkında bilgiler verilecektir.


Saç Uzatmak için Minerallerin Önemi


Sağlıklı, muhteşem saçlar herkesin hayalidir, ancak başarması kolay değildir. Salon tedavileri ve diğer yüzeysel saç uzatma yöntemleri saçınızın uzaması için yeterli olmayabilir. Saç uzatmak için, göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeylerden biri diyet. Besleyici, dengeli bir diyet saçınızın sağlığını ve büyüme hızını etkileyen en büyük faktörlerden biridir. Aynı şekilde, saç takviyeleri, özellikle saçınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız, harikalar yaratabilir. Saçlar çoğunlukla proteinden oluşsa da, büyümesi için vitamin ve minerallere de ihtiyacı vardır. Yaş, genetik ve hormon gibi faktörlerin yanı sıra , beslenme yetersizlikleri de saç büyümesini etkiler. Vücudumuzun veya saçınızın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri yalnızca yiyeceklerle almak her zaman mümkün değildir.


Vücudun besinlerden yoksun olduğu bu gibi durumlarda, saç takviyeleri bir ikame olarak işlev görür. Bu takviyeler, saçınızı tersten beslemeye yardımcı olabilir, bu da saçlarınızın daha hızlı, daha güçlü, daha uzun ve daha kalın bir şekilde büyümesini sağlar. Saçınızın uzunluğunu ve durumunu, tırnaklarınızın ve cildinizin görünümünü iyileştirebilir. İnsanlar saçlarını daha hızlı büyütmek için mineral takviyelerine ya da çeşitli diyetlere güvenebilirler ve diyetler neredeyse her zaman daha iyi bir seçenek olarak kabul edilir. Ancak, en iyi diyet uygulamalarını takip edemeyen katı programları olan insanlar için, takviyeler en iyi mineral alımını sağlar. Aşağıda mineralleri sadece takviye olarak almanızı değil saçınıza nasıl kullanılması gerektiği hakkında da bilgiler yer almaktadır.




Kaynak: Saç Uzatan Mineraller


Saç Uzatan Vitaminler





Sağlık için son derece yararlı olan vitaminler çoğu zaman cilt ve saç bakımı konularında da kullanılmaktadır. Farklı kozmetik sorunları ve estetik kaygıları için vitaminler hayat kurtarıcı olabilmektedir. Bu makalede de vitaminlerin saç uzatmadaki rolü üzerine bilgiler verilecektir.

Vitaminlerle Saç Uzatma

Vitaminlerin hayatımızdaki önemini yadsıyamayız. Bir çok organımızın ve vücut sistemlerimizin düzenli çalışmasını sağlayan vitaminler, insan beslenmesinin yapı taşını oluşturuyor. Peki vitaminlerle saç uzatmak mümkün mü? Evet mümkün hem de saç uzatmada bir çok yöntemin aksine vitaminlerin etkisi daha fazla diyebiliriz. Saç uzatma amacıyla en çok kullanılan vitaminler a vitamini, b3 vitamini, b5 vitamini, c vitamini ve e vitaminidir.

Kaynak :Saç Uzatan Vitaminler



Saç Uzatma Kürü




Saç uzatma kürleri genelde bitkisel kürler olarak bilinse de bu makalede alışılmış olanın dışında saç uzatmanız için yağ, mineral, vitamin karışımları ile hazırlanan ve etken maddesinin direk kullanıldığı, daha etkili kürler verilecektir. Bu kürler saçlarınızın yapısına bağlı olarak maksimum uzamayı sağlayacaktır.



Saç Uzatan Kürler

Saçlarının hızlı uzamaması veya hiç uzamıyor gibi görünmesinden şikâyetçi olan kadınlar çeşitli metotlar deneseler de ne yazık ki istenilen seviyeye kısa sürede erişememektedir. Saçların ihtiyacı olan besinlerin karşılanması ve saçlara düzenli olarak uygulanacak metotların iyi bilinmesi gerekmekle beraber fazla aceleci olmamak 1 haftada hızlı saç uzatmak için saça zarar vermemek gerekir. Böylelikle hızlı saç uzamasını gözle görülür şekilde yavaş da olsa artacaktır. Saçlarımız için çok gerekli olan yağlar, vitamin, protein ve mineraller saçlarımızın çıktığı ve uzadığı kıl köklerini beslemektedir.


Saç uzatan yağlar arasında göstereceğimiz, hint yağı, jojoba yağı, karaüzüm çekirdeği yağı, çörek otu yağı, lavanta yağı ve biberiye yağı saçlarımız için gerekli olan bakımı yapacaktır. Uygulayacağınız bu yağları genellikle saç derisinde masaj yapıyormuş edasıyla gerçekleştirmeniz ve iki ya da üç gün arayla yağ bakımını saçlarınıza uygulamalısınız. Konuyla ilgili olarak hintyagi.org sitesinden alıntı yazımızı sizlere sunuyoruz.

Kaynak: Saç Uzatma Kürü

Saç Uzatma Yöntemleri

Kadınlar saçlarını daha hızlı uzatmak isterken bitkisel kürlere ve doğal yağlara başvurduğu gibi farklı tedavilere de başvurmaktadır. Fakat kadınların saç uzatma isteği bunların dışında saçlarına nasıl baktığı ile de alakalıdır. Bu makalede kadınların saçlarını hızlı uzatmaları için nasıl bakım yapacakları hakkında bilgiler yer almaktadır. İyi okumalar dileriz.

Saç Uzatmak Artık Çok Kolay



Saçların uzaması genel olarak insanın genetiğine ve sıkı beslenmesine bağlıdır. Ancak bu durumu değiştirmek sizin elinizdedir. Saç uzatan yağlar da dahil olmak üzere saçlarınızın maksimum boyda uzamasını sağlamak ve bu etkiyi hızlandırmak için bakımlar yapabilirsiniz. Ayda 2,5 santim uzamayı sağlamak mümkün olacaktır. Bu yağlardan ilk olarak zeytinyağını denemenizi tavsiye ederiz. Zeytinyağı saça ve deriye çok yararlıdır. Saç tellerinizi kuvvetlendirir ve size doğal bir görünüm sağlar. Haftada 2 defa saçlarınıza sürdüğünüz takdirde etkiyi göreceksiniz.


Ayrıca saçları onarma özelliği de bulunmaktadır. Sarımsak yağı her türlü kıla ve tüye iyi gelmektedir. Sarımsağı yıkanmadan önce sürün ve 10 dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı güzelce yıkayın. Koku kalmasından da korkmayın tek yıkamada kokudan eser kalmaz. Çörek otu yağı saçları besleyen özelliği ile uzun yıllardan bu yana kullanılmaktadır. Saçlarınız çörek otu yağı sayesinde hiç olmadığı kadar gürleşecek. Saçlarınıza çörek otu yağı ile banyodan önce masaj yapabilir ve yarım saat sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz.


Saça faydalı yağlardan birisi badem yağıdır. Badem yağı şampuanlarda da yer almaktadır ancak bu yetersiz kalabilmektedir. Sizin badem yağını takviye almanız gerekir. Ayrıca susam yağını saç diplerinize her gün düzenli olarak uygularsanız bir kaç haftada etkiyi görürsünüz.


Saçlarınızın uzamasını sağlamak istiyorsanız yukarıdaki yağlardan birini düzenli olarak kullanın. Herkesin saç yapısı farklı olduğu için yukarıdaki yağlarda kişiye göre değişmektedir. Kendi yağınızı bulana kadar yukarıdaki saydıklarımızı deneyebilirsiniz.


Kaynak: Saç Uzatma Yöntemleri



Saç Uzatan Yağlar




Saçın normal uzama döngüsünü anlamak yapacağınız bakımlar ile ne elde edeceğinizi bilmek oldukça önemlidir. Saçları uzatmak için bitkisel kürlere başvurulduğu gibi özellikle besleyici ve daha iyi nüfuz etmesinden kaynaklı doğal yağlar saçlarınızı uzatmada yardımcı olmanın yanı sıra saçlarınızı besler, korur ve nem kazandırır. Bu makalede saçlarınız için son derece sağlıklı yağlar hakkında bilgiler verilecektir.

Saç Uzatmada Bitkisel Yağlar



Saçın yapısı kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte ayda yaklaşık olarak 0,5 santim ile 2,5 santim arasında uzamaktadır. Kişiler arasında bu tür bir farklılığın bulunmasının nedeni genetik olabileceği gibi saça sonradan yapılan müdahaleler de etki göstermektedir. Kimilerinde bakımlar ile daha hızlı sonuç alınırken bazen daha yavaş sonuçlar alınmaktadır. Saçların normalden biraz daha fazla uzaması için birçok yöntem denenebilir. Bitkilerin önceden beri tıpta alternatif olarak kullanıldığı bilinmektedir. O halde saçlarınızı uzatmak için saç uzatan yağlar kullanabileceğiniz bir alternatiftir.


Kaynak: Saç Uzatan Yağlar

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Uzatan Formüller Derleme Yazılarım
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş