Saç Uzatmak için İnversiyon Yöntemi

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saç uzatmak için inversiyon yöntemi olarak günümüzde son derece popüler olan  bir saç uzatma yöntemidir. Her ne kadar bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmamış olsa da bu yöntemin saç derisinde kan akışını arttırdığı için saç uzamasına yardımcı olacağını savunan uzmanlar bulunmaktadır. Bizlerde bu çok merak edilen konu hakkında yapılan araştırmalar ile sizlere elde ettiğimiz bilgileri sunuyoruz. 

Saç Uzatmak için İnversiyon Yöntemi Nedir ? 


Saç Uzatmak için İnversiyon Yöntemi
Çevrimiçi olarak saçınızı uzatma yollarını aradıysanız, inversiyon yöntemine rastlama ihtimaliniz vardır. İnversiyon yönteminin saçınızı ayda bir ya da iki kez daha uzatmanıza yardımcı olduğu söylenir.

Yöntemin savunucuları,  saç derisine kan akışını artırarak saçların büyümesini uyardığına inanır. İşin aslı, inversiyon yönteminin saç büyümesini artırma yeteneğini kanıtlayan veya çürüten herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Bununla birlikte, bazı yöntemler, kafa derinize inversiyon öncesinde veya sırasında esansiyel yağ ile masaj yapmanızı önerir. Ve kafa derisi masajının saç büyümesini teşvik edebileceğine dair kanıtlar vardır. Ek olarak, bazı esans yağlarının saç büyümesini arttırdığı gösterilmiştir.Saç büyümesi için inversiyon yöntemi ve araştırmanın ne söylediği hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.


Saç Uzatmak için İnversiyon Yöntemi  Araştırmaları 


Saç uzatmak için inversiyon yöntemi bir internet fenomeni gibi görünmektedir. Bununla birlikte, inversiyonun saç büyümesi üzerindeki etkisi ile ilgili herhangi bir araştırma mevcut görünmemektedir. Bu, saç derisi masajı ile birlikte kullanıldığında yöntem tamamen değersiz değildir. Kafa derisi masajının bazı insanlarda saç kalınlığını arttırdığına dair bazı kanıtlar bulunmaktadır.  Esansiyel yağlar , saç derisine uygulamadan önce üzüm çekirdeği yağı veya jojoba yağı gibi taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir . Biberiye yağı ve sedir ağacı yağı da dahil olmak üzere, saç için diğer bazı uçucu yağların saç büyümesi için umut verdiğini göstermiştir .


Saç Uzatmak için İnversiyon Yöntemi Güvenli midir ? 


Saç büyümesi için inversiyon yöntemi çalışılmamıştır, bu nedenle hiçbir güvenlik yönergesi mevcut değildir.   Riskler sağlığınıza ve altında yatan koşullara bağlıdır.  Saçlarınız uzatmak için başaşağı durmanızda tansiyonunuz artar ve birkaç dakikadan daha fazla bir süre baş aşağı durduğunuzda kalp atış hızınız yavaşlar. Bu pozisyonda tutmanız aynı zamanda bel ve boynunuzda gerginliğe ve baş dönmesine neden olabilir .

Hamileyseniz veya hamile kalma ihtimaliniz inversiyon yöntemi önerilmemektedir:

  • yüksek tansiyon
  • kalp hastalığı
  • baş dönmesi
  • kulak enfeksiyonu
  • müstakil retina
  • sırt ağrısı veya spinal yaralanmalarda da önerilmez. 

Saç Uzatmak için İnversiyon Yöntemi Nasıl Yapılır ? 


İşte inversiyon yönteminin nasıl kullanılacağınız. Yağ kullanımı isteğe bağlıdır, ancak bazı yağların saç büyümesini teşvik ettiği gösterilmiş olduğundan, birleştirilmeye değer olabilir. 

İlk önce saç köklerinizi esansiyel bir yağ derisi masajı ile uyarın. 

  • Argan yağı , zeytin yağı veya hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile seçtiğiniz esansiyel yağı üç ile beş damla seyreltin .
  • Yağı temiz saçlarınıza uygulayın, saç derisine odaklanın ve daha sonra uçlarına sürün.
  • 4 - 5 dakika boyunca dairesel hareketlerle saat yönünde ve saat yönünün tersine geçiş yaparak kafa derinize parmaklarınızla hafifçe masaj yapın.

İkinci olarak, kafa derinize akacak kanı artırmak için başınızı baş aşağı çevirin:

  • Dizleriniz ayırın ve bir sandalyeye oturun ve başınızı kalbinizin altında olacak şekilde eğin.
  • Saçınızı öne doğru çevirmek için ellerinizi kullanın, böylece baş aşağı durur.
  • Bu pozisyonu 4 dakika  tutun. Baş dönmesi, zayıf ya da başka bir rahatsızlık hissetmeye başlarsanız, devam etmeyin.
  • Acele veya baş dönmesini önlemek için başınızı yavaşça yukarı kaldırın.



Son olarak yağın tamamını çıkarmak için saçınızı iyice yıkayın. Her ay bir hafta boyunca günlük tekrarlayın. 

Sağlıklı Saç Bakımı  ile Saç Uzatma 


Saçlarınızı daha hızlı uzatmak istiyorsanız , sağlıklı bir saç derisini ve saçı korumak kırılmayı azaltmaya ve saçların daha dolgun görünmesine yardımcı olabilir. Daha sağlıklı, daha güçlü saçlar elde etmek için :

  • Yağsız et, fasulye ve yumurta gibi yüksek protein içeren yiyecekleri yiyin .
  • Somon, keten tohumu ve ceviz gibi yiyeceklerle diyetinize daha fazla omega-3 yağ asidi ekleyin.
  • Yapraklı yeşillikler gibi bir takviyesi veya çinko içeriği yüksek gıdalarla daha fazla çinko elde edin.
  • Şampuanlardan ve sert kimyasal maddeler içeren saç ürünlerinden kaçının .
  • Saçınızı sıcak su, düz ütüler ve yüksek ısıda kurutma gibi yüksek ısıya maruz bırakmaktan kaçının.
  • Aşırı saç dökülmesi hakkında doktorunuza danışın . 

Saçlarınızı olması gerektiği kadar hızlı ve sağlıklı uzatmak için aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz. 


Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Uzatmak için İnversiyon Yöntemi
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş