Evde Saç Uzatma

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saç bakımı, saç uzatma ve saç sorunlarının çözümünde evde bakım yöntemleri son derece etkili olmakla beraber bu bakımlarda doğal maddelerin önerilmesi de ayrıca sağlık açısından son derece yararlı olmaktadır. Bu makalemizde evde saçlarınızı hızlı bir şekilde uzatmanız için alıntı olarak sunacağımız yazımızın size fayda sağlamasını umuyoruz. İyi okumalar dileriz. 

Evde Saç Uzatmak için Neler Yapılabilir ? 

Evde Saç Uzatma

Evde kendi kendinize saçınızın daha hızlı uzamasını sağlamak amacı ile bir çok saç uzatma yöntemi takip edebilirsiniz. Saçlarınıza doğal yağ karışımları yapabilir, saç bakım kürleri uygulayabilir  ve saçlarınıza farklı bakımlar sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey, internetteki saçma sapan bilgileri denemek değil, bu konuda gerçekten araştırılmış, etkinliği kesin yöntemleri denemektir. Sizler için sagligim.org sitesinden bir alıntı yapıyorum umarım beğenerek okursunuz.





Saç Uzatma

Bu yazıda bir çok insan için önemli bir sorun olan saç uzaması konusuna değineceğim. Saçın hızlı uzamasını sağlamak mümkün mü? Sorusunun cevabı evet mümkün. Ancak öyle ayda 10 cm saç uzatma, 5cm saç uzatma gibi hayallere kapılmamanız lazım. Aslında saç uzatma kadınlar klübü gibi yerlere bakılıp, saça sinameki, bepanten, evigen sürmek, turp kaynatmak, sarımsak sürmek, şampuana doğum kontrol hapı ilave etmek gibi saçma sapan şeyler yaparak uzamaz. Saç uzatma konusu aslında bilimsel bir konudur.


Erkek Saç Uzatma


İnternette gezerken bir çok saçma sapan yazıya denk geliyorum, örneğin erkekler saçlarını uzatmak için şu saç uzatma kürünü yapsın, kadınlar bunu yapsın tarzında şeyler. Aslında kadında ve erkekte saç oluşumu ve uzaması aynı mekanizmaya tabi, yani kadınlar için geçerli saç uzatma yöntemlerinin hepsi erkekler için de geçerli. Ha saç konusunda erkek ve kadının ayrıldığı konular var mı? Tabi ki var bu konuların başında saç dökülmesi gelri, DHT'ye bağlı erkek tipi saç dökülmesi vardır, bu hormonlarla alakalıdır. Ancak erkekler için hızlı saç uzatma yolları diye bir şey yok.


Hızlı Saç Uzatan Şampuan



Bir başka şehir efsanesi ise saç uzatan şampuanlarla alakalı. Bu işi gelir kapısı görüp bu tarz şampuanlarla thomas taw gibi ünlü kuaförlerin adını kullanıp dolandırıcılık yapanlar bile çıkmış. Şampuan saçınızı temizlemeye yarayan bir köpüktür arkadaşlar, şampuanlardan saçınızı uzatmasını beklemek hayalden öte bir şey değil. Aynı şekilde şampuanlardan saç dökülmenizi durdurmayı beklemek de başka bir hayal. Yani saçınızda iki dakika duran köpükten bir hayır beklemeyiniz. Aynı şekilde şampuana doğum kontrol hapı koyun, sütte sarımsak kaynatıp ilave edin, içine şunu koyun falan gibi tüm tavsiyeler sadece şampuanın yapısını bozarlar. Bu tarz saçma sapan şeylere inanmayın.


Saç Uzatan Maddeler



Saçların daha hızlı uzamasını sağlayan çeşitli maddeler vardır. Şüphesiz ki bunların başında kükürt gelir. Zaten soğan, turp, sinameki, sarımsak gibi maddelerle saç uzatmaya çalışmanın mantığı içlerindeki kükürtten faydalanmaktır. Peki bu durumda saf kükürtü saçlara sürerek saç uzatılabilir mi? Hayır. Çünkü kükürt saf halde cildinizden emilmez. Bu yüzden kükürtün çözünebilir türevi msm (metil sülfonil metan) gibi maddeler kullanılır.


Saç Uzatma Yöntemleri



Şimdi size saç uzatmada kullanabileceğiniz en etkili yöntemi yazacağım. Bu yöntemi geliştirirken uzun süreli internet araştırmaları yaptım. Bulduğum maddeleri genelde yabancı forumlarda özellikle saçları daha az uzayan siyahiler denemiş ve olumlu sonuçlar almışlar. konuyu google den hair lengthening olarak araştırabilirsiniz. Maalesef bizim yerli kaynaklar saçma sapan bilgilerden başka birşey içermiyor.


Saç uzatmak için kullanılan ana madde kükürt (sulphure) olduğunu söylemiştim. Bir diğer madde l-arginine (arjinin maddesidir) arjinin bir aminoasittir ve büyüme hormonlarını kontrol eder. Saçımızın bir protein olan keratinden oluştuğunu unutmamak lazım. Aminoasitler proteinin yapıtaşlarıdır ve keratin saçımızda sülfür yani kükürt bağlarıyla birbirine bağlanırlar.


Keratin Saç Uzatma



Bir başka yanlış bilgi keratinden dolayı yayılıyor, bir çok yerli kaynakta özellikle keratin satmak için insanlara keratinin saç uzattığı söylenmiş, Keratin saçımızın yapı maddesidir, ama keratin içeriden kükürt bağlarıyla üretilmediği sürece saçın uzamasına etki etmez. Yani saçınızı keratinle uzatmanız mümkün değildir. Saç uzatma kürlerinde keratin yapımını arttıracak maddeler kullanmak gerekir, keratinin kendisini saç derisine sürerek herhangi bir gelişme bekleyemezsiniz.


Saç Uzatan Vitaminler



Saç uzamasında etkili vitaminleri araştırırken b5 vitamini ve e vitamininin saçın hızlı uzaması noktasında etkili olduklarını bulmuştum, özellikle b5 vitamini ve l-argininine içeren bazı ürünlerin saçların dökülmesini önlemede ve daha güçlü olmasını sağlamada minoksidil ile karşılaştırıldıkları yazıları okudum. Güçlü saç ve tırnaklar için e vitamini de oldukça çok tavsiye edilen vitaminler arasındaydı. Ayrıca biyotin denen vitamin gıda takviyesi olarak kullanılırsa saç uzamasında oldukça etkili oluyor. Yani saç uzatmak için içten beslenmek de şart bunun için biyotin tabletleri alabilirsiniz.


Saç Uzatan Bakım


Bir başka araştırmada çinkonun saçlarda uzamaya etkili olduğunu gördüm, bu yüzden yapacağım saç uzatıcı bakım için çinko kullanmaya da özen gösterdim. Ayrıca özellikle saç uzamasından şikayetçi olan siyahilerin hint yağı (castor oil) kullanmaya özen gösterdikleri bununla ilgili çeşitli bakımlar yaptıklarını buldum. Uzun lafın kısası sinameki kaynat için e ampül ekle bunu saçına sür yazan yazılardan ziyade saçın uzamasını hızlandıracak en etkili formülü bulmak için çok araştırma yaptım. Zaten tüm kapılar bir şekilde kükürte çıkıyordu ama ben bu abkımı geliştirmek için daha fazla çaba sarfettim. İşte size en etkili saç uzatma tarifi.


Saç Uzatma Kürü



Saçın uzaması için yapılan türlü kür tariflerini okudunuz denedini ama sonuç alamadınızda işte size en etkili saç uzatma tekniği.
  • 1 şişe maden suyu
  • 10 gr msm
  • 10 ml b5 vitamini
  • 20 ml %40 laktik asit
  • 3 gr l-arginine
  • 1 gr çinko sülfat

Yukarıda verdiğim tarifte gramlar çok önemli, bunu iyi ayarlamalısınız, eğer fazla ilave ederseniz sıkıntı çıkabilir. Bunu ayarlayacak hassas bir teraziniz yoksa, 3 gr l arginine yaklaşık bir çay kaşığı l arginine ediyor. 1 gr çinko sülfat ise çay kaşığının ucuyla çok az miktara denk gelir. Yukarıdaki maddeleri bir şişede iyice karıştırıp buzdolabında muhafaza ediyoruz. Ürünü duştan 30 dakika önce saç derisine sürmeniz gerekiyor. Ama sadece saç derisine sürüyorsunuz.
İkinci olarak yağ bakımı yapacağız. Bunun nedeni ise e vitamini ve biyolojik kükürt olan biyosüldür kullanma nedenimiz. Biyosülfür sadece yağda çözünüyor.
  • 100 ml hint yağı
  • 10 ml e vitamini
  • 10 ml biyosülfür

Yukarıdaki maddeleri de başka bir şişede karıştırıyoruz. Hatta eğer büyükçe bir cam şişeniz varsa karışımı biraz sıcak suda bekleterek yağın ve vitaminlerin hafifçe ısınması ve birbirlerine iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.


Duştan yarım saat önce ilk yaptığımız maden sulu karışımı saç derimize sürdükten sonra, arkasından yaptığımız yağı çok az miktarda gene saç derimize sürüyoruz. Unutmayın saçlar deriden uzarlar. Ama yağı az sürmenizi tekrar hatırlatayım, çünkü fazla yağın arınması zor oluyor. Yaptığınız karışımı her duştan 30 dakika önce uygulamanız yeterli. Muhtemelen bu karışımlar size 2 ay gidecektir. ve 2 ayın sonunda saçlarınız 5-6 cm uzamış olacak. Normal olarak saçın 2 ayda 2-3 cm uzadığını düşünürseniz yapacağınız bu bakımla saç uzama hızınızı 2 katına çıkaracağınızı görürsünüz.




Evet oldukça detaylı bir saç uzatma formülü veren yazıyı okudunuz, sizler de saç uzatma yöntemlerine dair uygulama ve sonuçlarınızı yorumlar kısmından altında paylaşırsanız sevinirim.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Evde Saç Uzatma
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş