Saç Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saç uzatmak sadece belli maddeleri kullanmak veya yağ karışımları yaparak saçlarımıza sürmek değildir. Eğer sağlıklı bir şekilde saç uzaması sağlamak istiyorsak saçlarımıza iyi bakmalı ve onların yapısını tanımalıyız. Aşağıdaki makalede saçlarınızı nasıl daha hızlı uzatacağınıza dair bilgiler alıntı yazısı ile desteklenmiştir. İyi okumalar dileriz. 


Saç Uzatmak İçin Yapılacaklar 



Saç Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler

Özellikle kadınlar saçlarının uzun olmasını isterler. Bazı kadınlarda saç uzunluğu adeta takıntı düzeyindedir. Saç uzatma konusu oldukça çetrefilli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Saç uzatma yöntemleri ve saç uzatan formüller hakkında bir sürü bilgi bulunmaktadır ama konu o kadar çok dallı budaklı ki hangi bilgi güvenilir ve gerçekten işe yarıyor bunu bilmek oldukça güçtür. Bende bu konuda güvenilir sitelerden birisi olan hizlisacuzatma.blogspot.com sitesinden saç uzatırken yapılması gerekenleri anlatan bir yazı alıntıladım. Yazıda saç uzatma yollarından çok saç uzatırken dikkat edilmesi gerekenler aktarılmaktadır. 

Saç Uzatma 

Bir çok kadının en büyük baş belasıdır saç uzatma, sizlere elimden geldiği kadar bu konuda yardımcı olamaya çalışacağız. bu blogda yazdıklarımın çoğu bilimsel araştırmalarım ve kendi gözlemlerime dayanıyor. Sonuçta bilgi paylaştıkça çoğalan bir kavram ve ben bildiklerimi size bu blog yardımıyla aktarmaya çalışacağım.

Saç nedir 

Evvela saçın tanımıyla başlayalım insanda, baş üzerinde bulunan kıl kümesine saç denmektedir. Saç vücudumuzda bulunan diğer kıllara oranla daha hızlı uzar. Saçın ortalama büyüme hızı günde 0,3 mm (milimetre) ile 0,4 mm arasındadır. Saç bir ayda 1 ile 1,5 cm (santimetre) arasında uzamaktadır. Bu uzamaya dışarıdan müdahale edilebilir.

Normalde bir saç telinin ömrü yaklaşık 4 senedir ve yılda ortalama 15 cm uzamaktadır, saç teli dökülme evresine gelene kadar 60 cm uzunluğa erişir. Doğru ve doğal saç bakımları yapılarak saçların uzatılması mümkündür. Bu uzatma için saçın korunması ve kırılmasını azaltmak gerekmektedir. Doğal saç bakımı yapıldığı durumlarda, saçlar daha nemli kalır ve kimyasal maddelerle aşınmazlar. Saçlar doğal metotlarla temizlenir ve bakımları yapılırsa hem saç ömrü artar hem de saçlar kırılmadığı ve koparak dökülmediği için daha çabuk uzarlar.

Saç Uzatma Yöntemleri 

İlk önce bilinmesi gereken gerçek, saçlarınızı çabuk uzatmanız için mucize sonuçlar beklemek oldukça yanlıştır. Saçlarınıza gerekli ilgi ve hassasiyeti göstermeniz durumunda saçlarınız uzayacak, güçlü ve sağlıklı olacaktır. Ancak bu çeşitli bakımlarla ve zamanla mümkün olacaktır, öyle bu gece saçıma süreyim saçım sabah uzasın düşüncesi masallarda olur, malesef hiç birimiz rapunzel değiliz. Sadece saç uzatıp rapunzele benzemeye çalışıyoruz.
Saç bakımı zaman ve sabır isteyen bir çalışmadır ve uzun vadeli çözümler üretmeniz durumunda saç problemlerinizin büyük çoğunluğundan kurtulmanız işten bile değildir.
Saçlarınızı uzatmak için saç derinizi bakım yağlarıyla beslemek en doğal saç uzatma yöntemidir. Shea butter, hindistan cevizi yağı (katı), badem yağı, hint yağı bu konuda size yardımcı olacaktır. Hindistan kadınlarının saçlarının neden uzun olduğunu düşündünüz mü hiç, orada bulunan çok özel bir yağdan faydalanıyorlar.

Ayrıca Saçlarınızı tuzdan ve klordan koruyun, birçok şampuanın içeriği tuzludur, tuz saç yapısını bozar saç derisine zarar verir. Tuzlu şampuanlardan ve sabunlardan mümkün mertebe uzak durun, doğal diye saçınızı sabunlarla yıkamanız da size faydadan çok zarar verebilir.
Beslenme düzeni saç sağlığı açısından çok önemlidir, dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca birçok insan farkında olmasa da, saçlarınızı yıkadığınız, içtiğiniz suların kalitesi bu noktada çok kilit önem taşımaktadır. Suların kirlenmesi, yoğun atık, kireç ve metal barındırması insan sağlığı gibi saç sağlığını da olumsuz etkilemektedir. 




Saç Uzatmada Beslenme


Saç Uzatmada Beslenme
Saçlarınızı korumanızın anlatıldığı yazı da önemli bir diğer ayrıntı saç uzatırken beslenmenin önemine değinmesidir. Evet gerçekten saç uzatmak istiyorsanız beslenme probleminizin olmaması gerekmektedir.  Yanlış beslenme şekilleri bazen ciddi anlamda sorun yaratabilmektedir ve bu sadece saç sağlığı olarak değil genel sağlığınıza etki edecektir. Vitaminlerin dışarıdan uygulanmasının saç uzamasına etki ettiğini yazmıştık, ancak a, b, c ve e vitaminlerinin besinler yoluyla alınması da bir hayli önem arz etmektedir. Bundan kaynaklı beslenmenize dikkat ederek mineral, vitamin, protein ve diğer besin maddelerini diyetinize dikkatli  bir şekilde eklemelisiniz. 



Konuyla ilgili olarak saç uzatan vitaminler yazıma bakabilirsiniz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Uzatmak İçin Yapılması Gerekenler
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş