Saç Uzatan Mineraller

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saçları hızlı uzatmak ve saçların uzama fazını arttırmak için sadece doğal yağlar ve vitaminler değil bunların yanında minerallere de ihtiyaç duyulmaktadır. Mineraller sadece saçlarımız için değil tüm vücudumuz için gerekli olmalarının yanı sıra kozmetik bakımda ciddi bir öneme sahiptir. Bu makalede saçı hızlı uzatmak için özellikle hangi mineralleri kullanmamız gerektiği hakkında bilgiler verilecektir. 

Saç Uzatmak için Minerallerin Önemi 



Saç Uzatan MinerallerSağlıklı, muhteşem saçlar herkesin hayalidir, ancak başarması kolay değildir. Salon tedavileri ve diğer yüzeysel saç uzatma yöntemleri saçınızın uzaması için yeterli olmayabilir. Saç uzatmak için, göz önünde bulundurulması gereken en önemli şeylerden biri diyet. Besleyici, dengeli bir diyet saçınızın sağlığını ve büyüme hızını etkileyen en büyük faktörlerden biridir. Aynı şekilde, saç takviyeleri, özellikle saçınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız, harikalar yaratabilir. Saçlar çoğunlukla proteinden oluşsa da, büyümesi için vitamin ve minerallere de ihtiyacı vardır. Yaş, genetik ve hormon gibi faktörlerin yanı sıra , beslenme yetersizlikleri de saç büyümesini etkiler. Vücudumuzun veya saçınızın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri yalnızca yiyeceklerle almak her zaman mümkün değildir.

Vücudun besinlerden yoksun olduğu bu gibi durumlarda, saç takviyeleri bir ikame olarak işlev görür. Bu takviyeler, saçınızı tersten beslemeye yardımcı olabilir, bu da saçlarınızın daha hızlı, daha güçlü, daha uzun ve daha kalın bir şekilde büyümesini sağlar. Saçınızın uzunluğunu ve durumunu, tırnaklarınızın ve cildinizin görünümünü iyileştirebilir. İnsanlar saçlarını daha hızlı büyütmek için mineral takviyelerine ya da çeşitli diyetlere güvenebilirler ve diyetler neredeyse her zaman daha iyi bir seçenek olarak kabul edilir. Ancak, en iyi diyet uygulamalarını takip edemeyen katı programları olan insanlar için, takviyeler en iyi mineral alımını sağlar. Aşağıda mineralleri sadece takviye olarak almanızı değil saçınıza nasıl kullanılması gerektiği hakkında da bilgiler yer almaktadır. 



Saç Uzatan Mineraller 


Saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlamak için çeşitli mineralleri kullanmalısınız. Örneğin o kullandığınız bir çok bitkinin özünde bulunan kükürt gibi. Peki bitkiler kükürt içeriyorsa saçları neden uzatmıyor? Çünkü yeteri kadar kükürtü alamıyorsunuz. Bir de bu saç uzatma bakımlarındaki bir diğer hata o bitki sularıyla saçı yıkamak, saç kökten uzar siz bu karışımları saç uçlarına sürüyorsanız etki almamanız normal olacaktır.


Hızlı Saç Uzatmak İçin Kükürt



Kükürtün hayati önemini bir çok insan bilmez. Kükürt sağlıklı gelişim için şart olan bir mineral. Saç ve tırnakların yapısını oluşturan karbonun düzenli olmasını sağlar keratin üretimini dengeler. Kükürtü genellikle yiyeceklerden alırsınız. Zaten toz halde olan kükürt sarı bir maddedir ve suda kolay kolay çözünmez. Peki siz kükürtü saç uzamasında nasıl kullanacaksınız. 


Tabi ki bu iş için özel üretilen biyolojik kükürt kullanarak. Diğer adı biyosülfür olan bu kükürt bileşikleriyle saç uzatma kürleri hazırlayabilirsiniz. Bu bileşikler genelde saç derisi bakımı ve sivilce önlemek için kullanılıyorlar ancak vitaminlerle hazırlayacağınız kürlerin verimini arttırıyorlar. İnternette 10 ml olarak kükürt yani biyosülfürü bulabilirsiniz. Kötü kokabilir fakat eğer hızlı bir saç uzaması sağlamak istiyorsanız bakımınıza zaman ayırmalı evde bakımınızı yapmalı ve saçlarınızı yıkamalısınız. 

Hızlı Saç Uzatmak İçin Demir

Demir, kırmızı kan hücrelerinin hücrelerinize oksijen taşımasına yardımcı olur. Bu onu saç uzatmak için ve bir çok vücut fonksiyonları için önemli bir mineral yapar. Anemiye neden olan demir eksikliği, saç dökülmesinin önemli bir nedenidir. Özellikle kadınlarda sık görülür. Demir içeriği yüksek yiyecekler istiridye, istiridye, yumurta, kırmızı et, ıspanak ve mercimekdir. Bunlara tüketerek de içsel olarak saç uzatmaya katkı sağlayabilirsiniz. 

Hızlı Saç Uzatmak İçin Çinko Oksit

Çinko oksiti pek çok şampuandan biliyoruz, özellikle kepek karşıtı şampuanlarda daha çok kullanılır. Çinko genel anlamda saç derisi problemlerinde kullanılır saç derisindeki problemlere birebirdir. Saç uzatıcılar içinde saç derisini yatıştırması ve diğer vitaminlere yardımcı olması için kullanılır. Beyaz bir toz olan çinko oksit, suda, alkolde, yağda çözünmez, bu yüzden hazırlayacağınız losyon solüsyon vb. maddelerin içerisinde kullandığınızda her kullanım öncesi çalkalayarak kullanmanız gerekmektedir. 


Saç uzatan mineralleri vitamin ve proteinlerle birlikte kullanırsanız hızlı saç uzatma konusunda çok büyük yol alırsınız. Bu saç uzatıcı mineraller özellikle protein ve vitaminlerin etkisini son derece arttırmaktadır.  Buda saçlarınızın daha sağlıklı ve aylık uzama hızını  maksimum kapasiteye ulaşmasını sağlamada etkilidir. 


Konuyla ilgili olarak saç uzatan vitaminler yazıma bakabilirsiniz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Uzatan Mineraller
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş