Saç Uzatan Proteinler

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saç uzatmak için protein kullanımı son derece önemlidir. Bilindiği gibi saçlarımız keratin adı verilen proteinden meydana gelmektedir. Saçlarımızda bulunan bu keratin zamanla azalmaktadır ve saç hasarına neden olarak saçlarımızın daha yavaş uzamasına neden olmaktadır. Bundan kaynaklı saçlarımızı protein ile beslemek hem saçlarımızın uzamasına yardımcı olur hem de saçlarımızdaki yapı taşı olan keratini beslememize yardımcıdır. Bu makalede saçlarımızı uzatmak için proteini nasıl kullanacağımız yer almaktadır. 


Saç Uzatan Maddeler

Saç Uzatan Proteinler

Saç uzatmada daha önceki yazılarda saç uzatan bitkiler, saç uzatan yağlar, saç uzatan vitaminler ve saç uzatan mineraller konularına değinmiştik. Bu yazımda saç uzatıcı etkileri olan proteinleri önemine değineceğiz. Saçlarınızın olağan hızından daha hızlı uzaması için kullanabileceğiniz bu broteimler, keratin ve arginin hakkında bilgiler vererek bunları saçlarınız için nasıl kullanabileceğinizi aktaracağız. 

Keratin ile Saç Uzatma



Saçlarımız ve tırnaklarımız gibi uzuvların keratinden oluştuğu bilinmektedir.  Bu mekanizmanın işlevi saç derisini ve organları koruyan bir işleve sahiptir. Bu koruyucu uzuvlar karbon yapısında sert proteinlerden oluşur ve yapısına genelde keratin denir.   Keratin saç uzamasında etkili olabilmesi için onun yapı taşlarını bağlayan kükürte ve diğer vitaminlere ihtiyaç duyarlar zaten diğer yazılarda bu mekanizmayı anlatmış ve saç uzatma kürü tarifini formül olarak vermiştik. Yani Saç derinize uygulayacağınız keratin ve kükürt formu saçlarınızın daha hızlı uzamasında son derece önemli bir işlev görür.


Arginin Saç Uzatma


Arginin aslında bir amino asittir ancak bu amino asit proteinin yapı taşını oluşturur. Arginin büyüme hormonunu kontrol ettiği için saç uzamasında oldukça etkilidir son zamanlarda dht ye karşı yapılan çeşitli ev yapımı losyonlarda kullanılarak saç dökülmesi önlenmeye çalışılmaktadır. Arginin de saçların daha hızlı uzamasında keratin gibi etkili kükürt, çinko oksit, b3 vitamini, b5 vitamini, c vitamini ile birlikte saçları çok hızlı uzatma kapasitesine sahip bir amino asittir.



Yorumlar kısmından bize sorularınızı ulaştırabilirsiniz. 

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Uzatan Proteinler
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş