Saç Uzatma Yolları

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saçlarınızı hızlı bir şekilde uzatmanız için sizlere daha önceki yazılarımızda bir çok yöntem ve içerik sunduk. Bu makalede ise saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatmanız için alıntı ile destekleyeceğimiz güncel bir yazı ile karşınızdayız. Sizlere saç uzatma yöntemleri hakkında içerik oluştururken bunların sağlığınıza da zarar vermemesine de dikkat ederek ciddi bir kaynak taraması yapmaktayız ve doğru bulduğumuz yazıları da sizlere ulaştırmaktayız. Aşağıdaki yazımızda bunlardan bir tanesidir ve saçlarınızı hızlı birşekilde uzatırken size yardımcı olabilir. İyi okumalar dileriz. 

Saç Uzatmanın Yolları

Saç Uzatma Yolları

Kısa bir saç kesimi mi yaptınız ve şimdi pişmanlık duyuyor musunuz? Neyse ki sizin için hızlı, sağlıklı ve güçlü bir şekilde saç uzatmayı teşvik etmenin birçok yolunu akatacağız. Saç derinize masaj yapmak veya özel saç tedavileri uygulamak hem sağlıklı adımlardır hem de saç uzatmanıza yardımcı olabilir. Sağlıklı ve dengeli bir diyet yemek, saçlarınızın uzamasını teşvik eder. Ancak en önemlisi, zarar görmesini önlemek için saçınıza iyi bakdığınızdan emin olmanızdır. Zarar görmüş, sağlığa zararlı saçlar kopma eğilimindedir, eğer uzatmaya çalışıyorsanız hiç yardımcı olmaz!





Saç Uzatma Yolları


Saçını daha hızlı uzatmak isteyen bir çok kadın mevcut ve kadınların bu zaafını bilen bir çok kişi ve kuruluş bu durumu saç uzatan şampuan gibi gerçek dışı ürünler üretmek veya, entele otu gibi zehirli maddeleri veya doğum kontrol hapı satmak gibi amaçlarla manipule ediyorlar. Oysa saç uzatma yöntemlerine bilimsel olarak incelediğimizde saç uzatma yollarının oldukça az ve çok çeşitli bakımlardan geçtiğini görebiliyoruz. Peki nedir bu saç uzatma yöntemleri.


Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri



Evvela bilmelisiniz ki saç uzatma konusunda sihirli bir değnek yok. Yani al ürünü sür saçın uzasın rapunzel bile seni kıskansın gibi bir durum maalesef yok. Çeşitli maddeler kullanarak saçları daha hızlı uzatmak mümkün ama bunun için sabır gerekiyor. Kullanabileceğiniz vitamin ve minerali saç uzatan maddeler yazımda yazmıştım, bunlarla birlkte saç uzatan bitkiler ve saç uzatan yağlar yazılarımda da bahsettiğim bitki ve yağları kullanarak saçınızı daha hızlı uzatmanız mümkün.


Saç Uzatma Teknikleri




Saç uzatmak için kullanılacak ana teknik vitamin ve mineral bakımıdır. Saç derinize yapacağınız vitamin ve mineral bakımıyla saç köklerinizin daha güçlenmesini ve uzamasını sağlayabilirsiniz. bunun için bir sulu çözelti hazırlayacaksınız;




  • 1 yemek kaşığı su
  • çeyrek çay kaşığı ascorbic acid (c vitamini)
  • çeyrek çay kaşığı b5 vitamini ( d-panthenol)
  • çeyrek çay kaşığı niacinamid (b3 vitamini)
  • çeyrek çay kaşığı biosulfur (suda çözünebilen kükürt)


Saç uzatmada kullanacağınız bu sulu çözeltiyi bir cam tabakta hazırlayıp saç diplerinize sürüyorsunuz. Çözeltinin günlük hazırlanması lazım c vitamini çabuk bozunan bir madde, sulandırıldığı an kullanılması gerekiyor.
Yağ karışımı için şu maddeler lazım;

  • 30 ml hint yağı
  • 30 ml kara üzüm çekirdeği yağı
  • 30 ml jojoba yağı
  • 20 ml avokado yağı
  • 10 ml biberiye yağı
  • 10 ml lavanta yağı
  • 10 ml e vitamini
  • 1 çay kaşığı çinko oksit
  • 1 gr kristal menthol


Yağ karışımını bir seferde hazırlayabilirsiniz, spreyli bir şişeye koymanız faydalı olur, her kullanımdan önce bolca çalkalayarak saç derisine sprey yardımıyla sıkarsınız.

Sulu karışımı kafanıza sürdükten 5 dakika kadar sonra yağlı karışımı saç derinize sürüp sabah duş alın. Bu ürünleri sadece saç diplerinize sürmeniz gerekiyor. Bu uzatma bakımını 2 günde bir yaparsanız oldukça iyi sonuçlar alırsınız. 

Saç uzatmak için kullanacağınız bu yöntem oldukça işe yarayan bir formüldür.  Fakat unutulmalalıdır ki kürleri düzenli yapmalısınız. Malum biz kadınların en büyük handikapı bir şeye heves edip sonradan çabuk vazgeçmemizdir. Eğer düzenli biçimde bakımları yaparsanız sonuçları çok kısa sürede alırsınız.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Uzatma Yolları
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş