Saç Uzatan Bitkiler

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saç uzatmak için her ne kadar bitkisel kaynaklardan yararlanılsa da bitkilerin kendisi içerdikleri vitamin, mineraller veya proteinler kadar etkili değildir. Saç uzatırken bitkilerden ziyade bu içeriklerin kullanılması daha etkili olacaktır. Tabiki bitkiler saçlarınıza zarar vermezler fakat istediğiniz uzamayı bitkileri kullanarak alamayabilirsiniz. Bu makalede biraz da bu durumun eleştirisine yer verilmektedir. İyi okumalar dileriz. 

Bitkisel Saç Uzatma

Saç Uzatan Bitkiler

Bitkilerle saç uzatma kadınların en sık başvurdukları yöntemdir. Bunun için genellikle sinameki, entele, turp, havuç, sarımsak gibi bitkiler kullanılmaktadır. Saç uzattığı düşünülen bu bitkilerle birlikte genellikle bemix ve evigen kullanılması önerilir. Hatta '' sarımsaklı şampuanla saç yıkayın veya şampuana sarımsak ilave edin '' şeklinde öğütler yer almaktadır.   Peki bu bitkiler gerçekten saç uzatıyor mu? İşte bu yazıda buna cevap vermeye çalışacağız. 


Sinameki ile Saç Uzatma



Sinameki kına ailesinden bir bitki senna adıyla bilinir, bir çok çeşidi olan bir bitkidir. Saç uzatmak için genellikle '' sinamekiyi kaynatın içine bemiks ve evigen ilave edin ve saçlarınızı sarımsaklı şampuanla yıkayın '' denilmektedir. Sinameki kürü kullanan bazı kadınlar forumlarda saçlarının döküldüğünden bahsetmektedir. Sinameki kayatılınca oldukça kötü kokan bir bitkidir, bu kokudan da anlaşılacağı üzere sinameki kükürt içermektedir. Daha önceki saç uzatan mineraller yazısında bahsettiğim üzere kükürtün saç uzatma etkisi bulunur. Ancak sinamekideki kükürtün buna yetip yetmeme konusu belirsizliğini korumaktadır. Çünkü oldukça fazla miktarda su elde ediliyor ve saç derisine bu miktar suyun içerisindeki sinamenin içindeki kükürt ne kadar etki  edeceği muammadır. Bu yüzden siz suda çözünen biyolojik kükürt yani biyosülfür kullanımını önermekteyiz ve piyasada biosulphure olarak 10 ml satın alıp kullanabilirsiniz. 


Turp ile Saç Uzatma


Turpla saç uzatma konusu da en az sinameki kadar meşhur bir metottur. Genellikle kara turp kullanılması önerilir. Bunun nedeni kara turpta kükürt oranının yüksek olmasıdır. Yani turptan da yeterince faydalanamazsınız, bunun yerine suda çözünen biyosülfür alıp bununla yeterli bakımı yapmak gerekmektedir.




Sarımsak ile Saç Uzatma



Evet sarımsak da kükürt içeriği en yüksek maddelerdendir. Sarımsaktaki kükürt de saç uzatma noktasında yeterli gelmeyecektir. Hatta kükürt bile tek başına yeterli gelmez. Çünkü sadece kükürtle olacak iş değildir, saçınızı daha hızlı uzatmak için mineraller ve vitaminler kullanmalısınız. Ayrıca unutmadan ilave edelim sarımsaklı şampuanlarla saç uzatılmaz. Saç uzatan şampuan bir efsaneden öte bir şey değildir. Kafanızda 1 dakika duran bir köpükten mucize beklemeyin.


Havuç ile Saç Uzatma


Havuç içeriğinde bulunan a vitamini sayesinde saç uzattığı düşünülen bitkilerden birisidir. Ancak bu da çok kanıtlanmış bir şey değildir. Zaten a vitamini de tek başına saç uzatmaz !  Saç uzatıcı bakım yağı yaparken kullanılması durumunda saç uzamasına yardımcı olan bir madde olarak görev yapar.  

Entele ile  Saç Uzatma


Peşin peşin entelenin zehirli bir bitki olduğunu belirtmek gerekir. Zaten saç uzattığı kesin olmayan bu tür zehirli maddeleri kullanmamalısınız. 


Saç uzatmak için bitkiler yerine daha bilimsel olan mineral, protein, vitamin ve yağlardan faydalanmanız sizin açınızdan oldukça güvenli ve etkili olacaktır. Yani çeşitli yerlerde yazan saçma sapan şeyleri denemek yerine gerçekten hızlı saç uzatmanızı sağlayan maddelerle saçınızın daha sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz.

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Uzatan Bitkiler
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş