Çabuk Saç Uzatma

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saçlarınızı aceleci ve telaşlı bir şekilde uzatmak son derece zararlıdır. Çünkü bu gibi durumlarda saça yararlı olmaya bileşikler de işin içine dahil edilir ve saçları hızlı uzatacağım derken zarar verilir. Bu makalede saçlarınızı ay içerisinde maksimum kapasite uzatmanız için gerekli bilgiler saç sağlığınızı düşünerek verilmiştir. İyi okumalar. 

Saçların Uzama Döngüsü

Çabuk Saç Uzatma

Saçlarınızın çabuk uzamasını istiyorsanız hızlı saç uzatan vitamin, mineral ve yağlardan yararlanabilirsiniz. İnsan saçı belirli bir periyotta uzar. Saçlarımız kıl köklerinin olduğu foliküllerden doğar büyürler , ölürler  ve bu durum 3 evrede olur. Bu evrelerden ilki anajen evredir bu evre olgunlaşma evresidir ve saçlarımızın bu evrede uzaması ve gelişmesi sağlanır. İkinci evre olan telajen evrede saç uzamasının tamamlandığı evredir ve artık saç uzaması durur ve saç dökülmeyi bekler. Üçüncü evre olan katajen evre ise saçın artık dökülme ve dinlenme evresidir.  Eğer saçlarınızı çabuk uzatmak amacıyla bir bakım yapacaksanız bu bakımın saç köklerini besleyici nitelikte olmasına önem vermelisiniz. Yani '' iki tutam ondan bir tutam bundan kaynatın, doğum kontrol hapını ezin şampuana katın ''  türünde yazılara itimat etmeyin. 


Saç Uzama Hızı 


Saçınızın ayda 1,5 cm civarında uzadığını önceden belirtmiştik. Saçınızı normalden daha hızlı uzatmak istiyorsanız, saçlarınızın büyüme faktörünü hızlandırmanız gerekiyor. Büyüme mekanizmasını hızlandırdığı bilinen maddelerse kükürt, çinko oksit, c vitamini, e vitamini, a vitamini ve b5 vitaminidir. Saç uzama hızınızı çeşitli yağlarla da arttırabilirsiniz.  


Saçların Daha Çabuk Uzaması İçin Yapılacaklar



Öncelikle saç uzatma kürünüze karar verip gerekli maddeleri temin etmelisiniz. Sonrasında sabırla saç uzatıcı bakımları yapmanız gerekiyor. Unutmayın ki saç uzatmak öyle bir gecede olabilecek bir şey değil. Yani 1 haftada, 1 ayda rapunzele dönemezsiniz. Uygulayacağınız saç uzatma yöntemi sizin belirleyeceğiniz bir yöntem olmalıdır. Burada malzemeleri anlatıyorum ama tekrar hatırlatayım ki bu maddelerden bazıları size iyi gelmeyebilir, ama saç uzamasında kullanabileceğiniz en etkili maddeleri yazıyorum sizlere bunlar haricindeki şeylerin çoğu kocakarı ilacından öte bir şey değildir. Unutmadan saçlarınızı her gün yıkamak saçlarınızı daha hızlı uzatmaz. Yani çok saç yıkamanın uzamayla bir ilişkisi yoktur. Saç yıkamayla uzatamadığınız gibi sudaki kireç ve klor saç derinizi olumsuz etkiler.



Aşağıdaki yazılarımız saçlarınızı hızlı uzatmanız da ayrıca sizlere yardımcı olacaktır. 


Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Çabuk Saç Uzatma
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş