Saç Uzatan Yağlar

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş
Saçın normal uzama döngüsünü anlamak yapacağınız bakımlar ile ne elde edeceğinizi bilmek oldukça önemlidir. Saçları uzatmak için bitkisel kürlere başvurulduğu gibi özellikle besleyici ve daha iyi nüfuz etmesinden kaynaklı doğal yağlar saçlarınızı uzatmada yardımcı olmanın yanı sıra saçlarınızı besler, korur ve nem kazandırır. Bu makalede saçlarınız için son derece sağlıklı yağlar hakkında bilgiler verilecektir. 

Saç Uzatmada Bitkisel Yağlar

Saç Uzatan Yağlar

Saçın yapısı kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte ayda yaklaşık olarak 0,5 santim ile 2,5 santim arasında uzamaktadır. Kişiler arasında bu tür bir farklılığın bulunmasının nedeni genetik olabileceği gibi saça sonradan yapılan müdahaleler de  etki göstermektedir. Kimilerinde bakımlar ile daha hızlı sonuç alınırken bazen daha yavaş sonuçlar alınmaktadır.  Saçların normalden biraz daha fazla uzaması için birçok yöntem denenebilir. Bitkilerin önceden beri tıpta alternatif olarak kullanıldığı bilinmektedir. O halde saçlarınızı uzatmak için saç uzatan yağlar kullanabileceğiniz bir alternatiftir.



Saç Uzatan Doğal Yağlar 

Hint yağı saç uzatmada kullanılan yağlardandır. Haftada bir kere ve düzenli olarak kullanılan hint yağı kürleriyle daha sağlıklı ve uzun saçlara sahip olabilirsiniz. Bunun yanı sıra lavanta yağı da kaşların ve saçların uzaması için kullanılan bir diğer yağ çeşididir. Badem yağı da tıpkı lavanta yağı gibi saçların beslenmesinde kullanılan bitkisel yağlardandır. 

Doğal yağların uçucu ve taşıyıcı olmak üzere iki türü vardır. Uçucu yağların direk saç derisine temas etmemesi gereklidir. Taşıyıcı yağlarla karıştırdıktan sonra saçlara uygulanması daha sağlıklı olacaktır. Örneğin bir çay kaşığı lavanta yağını iki yemek kaşığı hint yağı ile karıştırıp saç diplerinize masaj yapabilirsiniz. Bu sayede saç derinizi yumuşatmış saç tellerinizi nemlendirmiş olursunuz. 


Size bu noktada oldukça detaylı bir alıntı sunarak yazımızı güçlendirmeye çalışacağız. 


Saç Uzamasına Yardımcı Yağlar

Bazı bitkisel yağların saç köklerini besleyerek saçın daha hızlı uzamasına yardımcı olduğu biliniyor. Ancak ülkemize has bir durum olsa gerek bilgiler ya çok kısıtlı ya manipülasyon amaçlı bilgiler. Mucizevi saç uzatma vaatleri, kes kopyala yapıştır bilgiyi yayan blog siteleri ve çeşitli denemelere çılgınca girişen forum yazıları okuduk.
Özellikle belli bilgiler, çok fazla yayılmış ve sırf online reklamcılıktan para kazanmak adına yazıları kes kopyala yapıştırla yayan bir sürü bloğa rastladık. Bir diğer olgu ise o bloglarda okuduklarını deneyimleyip paylaşan bloggerlerdi, onlar işin en masum kısmı çünkü çoğu gerçekten araştırmış ve sonuçlarını deneyip paylaşmışlar. Bir diğer kesimse forumlarda yönlendirme yapanlar ki belli bir ürüne yönlendirme maksadıyla bir sürü blog yazılmış. 
Sizin için yerli ve yabancı bir çok kaynağı taradık, yerli kaynakların durumu yukarıda açıkladığımız gibi, yabancı kaynaklar ise daha sağlıklı bilgiler içeriyor, beslenmenin önemine saç derisi bakımına dair bilgiler var. Aramalarda "hair grow faster" ve "hair grow faster oils" kelimelerinde yoğunlaştık. İşte öğrendiklerimiz.

Hint Yağı

Bir çok kaynak saç uzatmada kullanılabilecek en güvenli yağ olarak hint yağını gösteriyor, çünkü bu yağın yapısında "ricinoleic acid" var ve diğer yağlardan ayrıştırıcı en büyük özelliği bu. Hint yağının saç uzatıcı etkisi için özellikle gece kullanılması ve sıcak yağ bakımı yapılması gerekiyor.

Biberiye Yağı

Uçucu bir yağ olan biberiye yağının saç derisinin florasını düzenlediği ve saç derisinde kan dolaşımını arttırdığı bilinen bir yağdır. Gerek saç derisindeki dolaşım artışı gerek diğer özellikleri biberiye yağını saç uzatmada kullanılabilecek iyi bir yağ yapıyor.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı uçucu bir yağ, lavanta tohumlarının kaynatılmasıyla elde edilen lavanta suyundan çıkarılan bir yağ. Hoş kokusu anti mantariyel özelliği sayesinde oldukça sık tüketilen bir başka yağ. Saç derisinde anti bakteriyel ve dolaşım arttırıcı etkileri nedeniyle iyi bir saç uzatma yağı görevi görüyor.

Kara Üzüm Çekirdeği Yağı

Yoğun anti oksidan özelliği ve güçlü vitaminel yapısıyla saç kökleri için besleyici bir yağ kara üzüm çekirdeği yağı, yabancı sitelerde adından sıkça bahsedilmiş bir yağ, saç uzatma noktasında işe yarayan bir yağ.

Avokado Yağı

Avokado yağı çok iyi bir saç uzatıcı yağdır. yapısında bulunan A, B3, B5 ve C vitaminleri sayesinde saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Ülkemizde pek bilinmese de yabancı kaynaklarda adından oldukça sık söz edilmektedir.

Jojoba Yağı

Ülkemizde pek bilinmese de ve orjinalini bulmak zor olsa da jojoba yağı oldukça kaliteli bir saç bakım yağı, onu diğer yağlardan ayıran en önemli özelliği yapısındaki yağ asitlerinin diğer tohum yağlarından farklı olması. İçerdiği "Eicosenoic Acid", "Docosenoic Acid", "Docosdienoic acid", "Godoelic Acid" bu yağı diğer yağlardan ayrıştırıyor, insan derisine yakın yapısı ve onarıcı besleyici özellikleri bilinen jojoba yağı iyi bir saç uzatıcı yağ.
Bu yağlar haricinde ülkemizde çok sık telaffuz edilen ve kullanılan badem yağının kıl köklerini besleme etkisi olsa da uzatmaya aman aman bir etkisi olduğunu düşünmüyoruz, zaten ybancı kaynaklarda daha çok saçları beslemekte kullanılması önerilmiş, uzatıcı bir etkisi söz konusu değil. yılan yağı diye çok fazla yazı okuduk, böyle bir yağ yok, tamamen üçkağıtçıların uydurması ve daha enteresanı ABD de üçkağıtçı yerine yılan yağı tüccarı bir deyim olarak kullanılıyor. Susam yağı bazı yabancı kaynaklarda geçiyor ama bunun nedeni saç uzatma için hazırlanan bazı yağlarda baz olarak kullanılmış olması, ancak saç uzamaya etkisi olabilecek bir yağ gibi durmuyor.

Saç Uzatıcı Yağ

Bu araştırmalar ve bilgiler ışığında saç uzamasına yardım edecek bir yağ tarifi de biz  verelim istedik. Yağ tarifinde yağlardan hariç çinko oksit var, çinkoyu neden kullandığımızı bir sonraki yazımızda açıklayacağız.

Malzemeler

  • 30 ml hint yağı
  • 30 ml kara üzüm çekirdeği yağı
  • 30 ml jojoba yağı
  • 20 ml avokado yağı
  • 10 ml biberiye yağı
  • 10 ml lavanta yağı
  • 10 ml e vitamini
  • yarım çay kaşığı çinko oksit
  • 1 gr kristal menthol

Bütün yağları fısfıslı  bir şişeye koyup iyice çalkalayın, duş almadan yarım saat önce saç derinize uygulayın. Yağı her kullanımdan önce çalkalayarak kullanın.









Bu alıntıdan da anlaşılacağı üzere saç uzatmak için yapılan bakımlar oldukça detaylı ve incelik isteyen bakımlardır. Konuyla ilgili saç nasıl uzar yazıma bakabilirsiniz.  Sorularınız olursa yorum bölümünden bize iletebilirsiniz. 

Paylaş

Gül yağı ve Gül suyunun cilt için kullanımı ile ilgili bu blogda yazılan yazılar genel bilgilerin derlenmesi sonucu oluşan bilgilerdir. Bu blog hastalık teşhis veya tedavisi amacı taşımaz. Bir cilt sorununuz varsa ilgili doktora muayene olunuz. Blogda yazılan kozmetik uygulama vb. tariflerin insanları yönlendirmek gibi bir amacı yoktur. Yazdıklarımız bilgilendirme amaçlı yazılardır ve bu yazılardan çıkarılan sonuçlarla yapılacak bakım vb. işlemlerin sorumlulukları blog sahibine ait değildir. Yapılacak bakımlar sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz sonuçlar kişilerin sorumluluğundadır. Bu bloğa ulaşmakla yukarıda yazdığımız durumları kabul etmiş olursunuz. Blogumda bulunan yazıların kısmen veya tamamen kopyalanması yasaktır. Yazılarımı kaynak göstererek kullanılabilir.

Benzer Yayınlar

Saç Uzatan Yağlar
4/ 5
Oleh
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş